Kop van Overijssel

Mantelzorgers komen bij van decembermaanden in Hasselt

Voor de meeste mensen is december een maand die staat voor gezelligheid, maar voor mantelzorgers is het anders. Voor hen breekt dan de drukste en meest hectische periode van het jaar aan. In cultureel centrum ‘Het Teeuwland’ konden ze hier woensdagochtend over praten, onder het genot van een bak koffie.
Voor de decembermaand werd een speciale ochtend georganiseerd door het Steunpunt Mantelzorg Zwartewaterland. Lia Ruitenberg is mantelzorgconsulent en zij leidt de gesprekken. Volgens Ruitenberg is een ochtend als deze echt nodig.

Decembermaand
"Er zijn toch veel mantelzorgers die hun verhaal willen doen, zo ook deze ochtend. Toch zijn er minder mensen dan de meeste andere bijeenkomsten, omdat sommige mantelzorgers de decembermaand zo intens beleefden dat ze het niet zien zitten om erover na te praten. Voor diegenen die dat wel willen, is deze bijeenkomst er nu."

Tips en tops
De één heeft een verrassend positieve decembermaand gehad en verdeelde de mantelzorg over de familie, de ander werd ziek. De vrouw kwam hierdoor in de problemen en werd gedwongen de zorg voor haar man aan iemand anders over te laten.

Een mantelzorger vertelt waarom zij bij de ochtend wilde zijn: "Op zo’n ochtend heb je echt wat aan elkaar. Behalve de ontmoeting en het koffie drinken, zijn we echt eerlijk en oprecht tegenover elkaar. We geven elkaar ook tips en tops en daar leren we van. Maar uiteindelijk hebben we allemaal een fijne ochtend gehad en kunnen we weer even vooruit."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.