Provincie wil investeren in vijf regiodeals

De provincie Overijssel wil investeren in vijf regiodeals in de provincie. Hiervoor stelt Gedeputeerde Staten maximaal 43,9 miljoen euro beschikbaar. Begin februari neemt Provinciale Staten over dit voorstel een besluit.

Regiodeals zijn afspraken die bedoeld zijn om ontwikkeling in de regio te stimuleren. Naast de regiodeal Twente gaat het om de regiodeal verbetering van de arbeidsmarkt (Human Capital Agenda) Regio Zwolle, de regiodeal Stimuleringsfonds Asbestdaken en Toekomstgerichte Erven, de regiodeal Cleantech Regio (circulaire economie en energietransitie) en de regiodeal Leefbaar Giethoorn (met de gemeente Steenwijkerland).

Het Rijk stelde afgelopen jaar geld beschikbaar voor de verschillende regio's in heel het land. Alleen de regiodeal Twente kreeg vanuit de overheid een bijdrage van dertig miljoen euro. Om deze en de andere deals te stimuleren wil de provincie dus alvast aan de slag met deze plannen. De Twentse deal krijgt maximaal twintig miljoen euro, het overige geld wordt aan de andere vier regiodeals beschikbaar gesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Overijssel Provinciehuis Nieuws
Deel dit artikel: