Eindelijk duidelijkheid: wolf beet in oktober schaap dood in Heino

Het was lang wachten voor schapenhouder Wim van Lenthe uit Heino, maar vandaag kwam eindelijk de lang verwachte duidelijkheid. Op 15 oktober zijn twee van zijn schapen aangevallen door een wolf. Eén van de twee dieren overleefde de aanval niet.

De wolf die de schapen aanviel, is de ‘onbekende’ wolvin die in oktober door onze provincie trok. Van die wolf was tot vandaag alleen bekend dat zij uitwerpselen in onze provincie achterliet. Nu blijkt het vrouwtje dus ook achter ten minste één aanval op schapen te zitten.


Geen verrassing

Vanmiddag bracht de instantie die mogelijke aanvallen van wolven onderzoekt duidelijkheid bij Van Lenthe, maar een grote verrassing was dat niet: "Voor mij was het al voor 99,5 procent zeker dat het een wolf was."


De boer baseert zich op de situatie die hij in oktober in het weiland aantrof: "Aan de verwondingen te zien en ook de schrik die in de schapen zat."

Eén dood, ander gewond

Eén schaap lag al dood in het land, een ander schaap was verwond. Dat dier heeft de aanval overleefd: "Ik heb haar drie dagen antibiotica gegeven."

Extra maatregelen, om zich beter te wapenen tegen de wolf, neemt Van Lenthe niet. "Dat is niet te doen, dat brengt ontzettend veel kosten met zich mee."

‘Geen zekerheid’

"Bovendien: het is een berg werk en afrasteren is een theoretisch verhaal. Je hebt met zo’n hek nog steeds geen zekerheid dat je de wolf buiten je land houdt."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Heino wolf Salland Groen Overijssel Nieuws
Deel dit artikel: