Marja Nijholt

Politie zet coldcasekalender in om moordzaak op Enschedese Marja (48) op te lossen

De eerste week van de nieuwe coldcasekalender staat in het teken van de in 2013 vermoorde Marja Nijholt uit Enschede. De politie bracht de weekkalender vandaag uit en hoopt zo vastgelopen onderzoeken weer vlot te trekken. Elke week staat in het teken van een andere onopgeloste moord- of vermissingszaak.
Uit de reconstructie die de politie van Marja's laatste levensdagen maakte, blijkt dat zij op 29 december 2012 in Enschede met haar fiets op de trein naar Gronau stapt.
Ze slaapt daar twee nachten in een Duits hotel, waar ze volgens de hotelmanager een angstige en verwarde indruk maakt. Als de manager Marja op Oudjaarsdag vertelt dat er een man voor haar belde, verlaat ze halsoverkop het hotel.
Marja Nijholt maakte een angstige indruk op mensen
Marja Nijholt maakte een angstige indruk op mensen © Politie

De trein naar Oss

Marja pakt vervolgens de trein naar Oss waar ze ronddwaalt en een angstige en verwarde indruk op mensen maakt. Waar en met wie de Enschedese nieuwjaarsnacht doorbrengt, is niet bekend.
Uit bewakingsbeelden blijkt dat ze in de vroege ochtend heen en weer van Oss naar het nabijgelegen dorpje Berghem loopt.

Parkje

Marja is voor het laatst in een parkje in Oss gezien. Haar grijze koffertje blijft daar achter, zij wordt zelf drieënhalf uur later dood gevonden voor een woning aan de Berghemseweg.
De Enschedese is voor een woning in Oss gevonden
De Enschedese is voor een woning in Oss gevonden © Politie

Gouden tip

De politie zoekt zes jaar later nog steeds naar het steekvoorwerp waarmee Marja om het leven is gebracht en naar haar fiets. De hoofdofficier van justitie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de oplossing van de zaak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.