nieuws

Kwart minder Overijsselaars krijgt WW-uitkering, halvering in Staphorst

Enschede heeft de meeste WW'ers van Overijssel
Enschede heeft de meeste WW'ers van Overijssel © Google Streetview
Het aantal mensen dat een werkloosheidsuitkering krijgt in Overijssel daalt snel: van meer dan 22 duizend in december 2017 naar minder dan 17 duizend vorige maand. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. In Staphorst was de daling het sterkst: bijna 50 procent.
In de gemeente Staphorst wonen nog maar 89 mensen die een WW-uitkering ontvangen. Dat is slechts één procent van de beroepsbevolking. In heel Nederland heeft alleen de gemeente Urk een lager aandeel WW-ontvangers.
Enschede heeft de meeste WW-ontvangers van de provincie: 2.559. Maar ook dat is fors minder dan in 2017. Voor de hele provincie geldt dat steden een hoger aandeel WW-ontvangers hebben dan de meeste dorpsgemeenten.
Wethouder Alwin Mussche van Staphorst is erg tevreden met de cijfers. "We hadden altijd al weinig werklozen, maar dat het aantal WW'ers nu onder de honderd is gekomen is toch wel een magisch moment."

Arbeidsethos

Mussche zegt dat de gemeente het lage aantal mensen met een werkloosheidsuitkering te danken heeft aan het arbeidsethos van de Staphorsters. "Er heerst hier wel een cultuur van 'als je kunt werken, dan moet je ook werken'."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.