nieuws

Wolf beet in oktober zeven schapen dood in Overijssel

De wolf sloeg in Den Ham en Slagharen toe
De wolf sloeg in Den Ham en Slagharen toe © Flickr Creative Commons / Barnaby_S
In totaal zeven schapen zijn vorig jaar oktober door een wolf doodgebeten. Het gaat om incidenten in Heino, Den Ham en één in Slagharen. Dat meldt faunabureau Bij12 vandaag.
Gisteren berichtte RTV Oost al dat de wolf in oktober in Heino had toegeslagen. Een 'onbekende' wolvin beet daar één schaap dood. Mogelijk is zij ook verantwoordelijk voor de aanvallen in Den Ham en Slagharen.
De onderzoeken van het faunabureau naar de zaken duurden veel langer dan verwacht. Boeren wachten maanden op de vergoedingen voor hun doodgebeten schapen. De provincie heeft Bij12 vanwege de wachttijd op de vingers getikt.

Te druk

Bij12 liet eerder desgevraagd weten de hoeveelheid zaken niet aan te kunnen. “Dit aantal meldingen hadden we niet voorzien”, gaf woordvoerder Leontina Burgers aan.
Het bureau heeft de provincie toegezegd dat alle nieuwe gevallen vanaf nu binnen tien weken afgerond zullen zijn. Inclusief uitbetaling van de schadevergoeding.
In juni doodde een wolf 26 schapen van Nico Kalter uit Lierderholthuis. RTV Oost blikte in december met hem op terug op de gebeurtenissen:
RTV Oost heeft een podcast over de terugkeer van de wolf. De podcast is hier te beluisteren
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.