nieuws

Verdachte Nieuwjaarsmoord Losser blijft vast

Op nieuwjaarsochtend werd het levenloze lichaam van de Lossernaar gevonden
Op nieuwjaarsochtend werd het levenloze lichaam van de Lossernaar gevonden © News United / Dennis Nengerman / Bewerking RTV Oost
De vrouw die vastzit voor de Losserse Nieuwjaarsmoord blijft de komende drie maanden achter slot en grendel. Dat heeft de rechtbank besloten. Ze wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de dood van haar Poolse man. Zijn levenloze lichaam werd op nieuwjaarsochtend gevonden bij hun huis aan de Lepelaarstraat. 
In de tussentijd wordt er veel onderzoek verricht. Volgens haar advocaat is ze een 'meewerkende verdachte', maar geen bekennende verdachte. "Ze werkt mee aan het onderzoek en geeft antwoord op alle vragen. Maar het is nog niet duidelijk wát er precies gebeurd is. Laten we zeggen dat er een situatie is ontstaan, waardoor niet duidelijk is hoe deze meneer om het leven is gekomen. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan."

Worsteling

Het heeft er alle schijn van dat er die nacht ruzie is geweest. Een worsteling die voor de Poolse man is geëindigd in de dood. De buren hebben geschreeuw gehoord en het leek wel 'alsof er werd verhuisd'. Dat de twee ruzie hadden is niet vreemd. Er was al langere tijd sprake van huiselijk geweld. Dat zei de gemeente Losser al eerder en is bevestigd door de advocaat van de verdachte vrouw. 
De overburen van het echtpaar zagen middenin de nieuwjaarsnacht de Poolse man door de tuin zwalken en dachten dat hij nogal dronken was. Zijn vrouw stond schreeuwend in de deuropening. Zoals het nu lijkt, was de man op dat moment levensgevaarlijk gewond. 

Kinderen

Het echtpaar heeft twee kinderen, van drieënhalf jaar jong. Ze gaan meerdere keren per week naar een speciaal kinderdagverblijf. Ze hebben een taalontwikkelingsstoornis. "Er werd thuis Pools, Engels, Bosnisch en gebrekkig Nederlands gesproken. Ze worden geholpen om het Nederlands goed onder de knie te krijgen", zegt de advocaat. De kinderen zitten nu in een pleeggezin.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.