Enschede

Cliënten van klussendienst De Noaber druk met noaberhulp

De cliënten van De Noaber hebben de handen vol aan noaberhulp
De cliënten van De Noaber hebben de handen vol aan noaberhulp © RTV Oost/Oene Loonstra
Ze houden zich bezig met noaberhulp in allerlei vormen: de cliënten van de dagbesteding van de Enschedese instelling 't Bouwhuis. Ze maken allerlei spullen van hout, maar verrichten ook reparaties. Niet alleen voor bewoners van 't Bouwhuis, maar ook voor particulieren.
Noaberhulp heet het fenomeen waar het platteland zo bekend om staat. Elkaar helpen dus. Cliënten van 't Bouwhuis in Enschede hebben er intussen zo ongeveer een dagtaak aan.

'Lekkere uitdaging'

De klussendienst telt op dit moment uit twaalf cliënten. Nadat ze eerst enkele dagen in de werkplaats hebben meegelopen, is ze 'het vak' stap voor stap aangeleerd. Een van hen hen is Thomas. "Ik werk hier vier dagen in de week, het is echt een lekkere uitdaging", vertelt hij.
Ze houden zich bezig met de meest uiteenlopende klussen. Het opknappen van meubels, maar ook het in elkaar knutselen van allerlei spullen. "En niet alleen voor bewoners van 't Bouwhuis, maar ook anderen kunnen hier aankloppen", zegt begeleidster Sharon.

Verdiensten
Het geld dat bij De Noaber binnenkomt, wordt meteen weer in de klussendienst geïnvesteerd. "Onder meer in de aanschaf van gereedschap", aldus Sharon. "We zijn geen winstgevend bedrijf, we steken dus alles weer in De Noaber en zorgen dat we alles nog beter en mooier voor elkaar hebben."

Toekomstplannen
Voorlopig nog maakt en repareert de klussendienst in de eigen werkplaats, maar op termijn is het de bedoeling om ook bij mensen thuis te komen repareren. "Dat zouden we graag in de toekomst gaan doen", aldus Sharon.
Aanmelden
Contact leggen met De Noaber kan via de eigen Facebookpagina van klussendienst De Noaber.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.