SGP Overijssel wil Twentekanaal en spoor aanpakken met geld uit Brussel

SGP in Overijssel pleit voor een lobby om het Twentekanaal beter geschikt te maken voor grootschalig goederenvervoer. Dat staat in het verkiezingsprogramma van de partij voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Daarnaast wil de partij het Twentekanaal doortrekken naar het Ems-Dortmund-Kanal. Op die manier kan het vervoer over de weg het best ontlast worden.

Fractievoorzitter Dirk van Dijk van de SGP realiseert zich dat het dure maatregelen zijn die de partij voorstelt in haar programma. Maar volgens de SGP zijn het ook maatregelen die goed uit te leggen zijn als je kijkt naar de drukte op de wegen in Overijssel. 

De SGP heeft niet alleen plannen met het Twentekanaal maar ook met spoorwegovergangen. Gevaarlijke overgangen moeten vervangen worden door tunnels. En de partij pleit voor een treinstation bij Staphorst. Dure plannen vooral en plannen waarvoor de partij vooral ook naar het rijk en Europa kijkt als het gaat om de financiering. 

 

RTV Oost heeft met haar publiek ook een verkiezingsprogramma geschreven: Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel. Meer weten? klik op onderstaande afbeelding.

Het verkiezingsprogramma van Overijssel (Foto: RTV Oost)
Het verkiezingsprogramma van Overijssel (Foto: RTV Oost)


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.