Assaidi maakt mogelijk rentree bij FC Twente tegen Jong FC Utrecht

Oussama Assaidi maakt morgenavond mogelijk zijn rentree voor FC Twente. De vleugelaanvaller was ruim acht maanden uitgeschakeld door een knieblessure, maar zit bij het duel met Jong FC Utrecht voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie.

Al houdt trainer Marino Pusic nog een slag om de arm: "Het is de vraag of hij nog een reactie krijgt na de training van vandaag. Die beslissing kunnen we pas morgen nemen. We moeten het echt per dag bekijken. Op dit moment staat hij er redelijk voor. Hij is er natuurlijk nog lang niet, maar zijn gevoel is goed."

Verwachtingen temperen

Met de terugkeer van Assaidi krijgt de selectie van FC Twente een flinke kwaliteitsimpuls, maar Pusic haast zich om de verwachtingen te temperen: "Ik zie hem liever gisteren dan vandaag terug op het veld, maar we moeten ook realistisch zijn ten aanzien van de aard van zijn blessure. Een speler die terugkomt op het veld na acht of negen maanden blessureleed moet eerst aftasten. Het gevoel terugkrijgen, zorgen dat je vrij bent in je hoofd en in je handelingen. Het duurt wel even voor zo'n jongen weer op het oude niveau is."

Grootste zege van het seizoen

Ook voor de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht (de nummer achttien van de Keuken Kampioen Divisie) waakt de coach voor te veel euforie en onderschatting. Eerder dit seizoen boekte de ploeg van Pusic in de Domstad een 6-1 zege, de grootste van het seizoen. "Maar die wedstrijd ligt heel ver achter ons, morgen is een nieuwe wedstrijd en die begint weer met 0-0. Jong Utrecht kan frank en vrij voetballen en heeft hier en daar tegen betere teams een goed resultaat geboekt. We zullen alles uit de kast moeten halen om deze wedstrijd te winnen."

Het duel in De Grolsch Veste is vrijdagavond live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: