moord

Openbaar Ministerie wil jaar extra tbs voor dader 'hamermoord'

Rechtbank
Rechtbank © RTV Oost
De tbs van de vrouw die zeven jaar geleden in Almelo haar partner doodsloeg met een hamer zou met één jaar verlengd moeten worden. Dat wil het Openbaar Ministerie.
De vrouw sloeg haar partner in 2010 meerdere keren met een klauwhamer, waardoor hij overleed. Dat gebeurde in haar woning aan de Constantijn Huygensstraat in Almelo. Het slachtoffer had een huisverbod wegens huiselijk geweld en beiden waren onder invloed van alcohol.
De tbs van de inmiddels 45-jarige vrouw werd anderhalf jaar geleden al voorwaardelijk beëindigd, maar moet volgens de reclassering nog niet helemaal afgekapt worden. De vrouw woont inmiddels weer in Twente en probeert haar leven op te bouwen. Ze wil graag aan het werk in de zorg, maar dat blijkt in de praktijk lastig omdat ze geen VOG (verklaring van goed gedrag) krijgt.

Turbulent jaar

Het afgelopen jaar was turbulent op meerdere vlakken. De vrouw verloor meerdere familieleden en de verhouding met de overgebleven familie kwam onder spanning te staan. Ook ging ze een keer de fout in en dronk ze tegen de afspraken in een glas wijn.
Zelf vindt de vrouw dat haar tbs zo snel mogelijk moet worden beëindigd. Ze wil graag naar het westen van het land verhuizen om daar een baan te vinden. Volgens haar advocate is de situatie ook om te draaien. De vrouw bleef overeind, ondanks een turbulent jaar. Ook schakelde ze meteen de hulpverlening in toen ze een glas wijn had gedronken.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.