Snorscooters

Enschede en Zwolle willen snorfietsers verplichten een helm te dragen

Achttien gemeentes in Nederland, waaronder Enschede en Zwolle, pleiten voor het invoeren van een helmplicht voor snorfietsers.
Het plan komt van 130 artsen die vorige maand een brandbrief stuurden naar de Tweede Kamer. Reden voor de brandbrief is het grote aantal gewonden per jaar onder snorfietsrijders.
Nu heeft de Haagse wethouder Robert van Asten namens zeventien gemeenten de Tweede Kamer een brief gestuurd naar aanleiding van het plan van de artsen. Daarin geven de steden aan dat zij het invoeren van de helmplicht toejuichen.

Zwolle

"Op een veilige manier deelnemen aan het verkeer willen we allemaal", zegt Zwolse wethouder van mobiliteit William Dogger. "Daar zetten we ons als gemeente dan ook steeds voor in. Maar dit kunnen we niet alleen. Landelijke regels kunnen hieraan bijdragen, daarom hebben we samen met andere gemeenten de oproep van Robert van Asten voor een landelijke helmplicht ondersteund."

Omzet

Volgens brommerhandelaar Edwin Hoogendoorn zal de verkoop van snorfietsen flink dalen als gevolg van de helmplicht: "Een groot deel van onze omzet komt van snorscooters, dus dit zal behoorlijk dalen als deze helmplicht er komt. Mensen kopen een snorscooter voor het gemak. Om even snel ergens heen te rijden, zonder de moeite hebben van een helm op te doen."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.