Overijssel

CDA Overijssel wil gesprek met en actie voor jonge boeren

Jeroen Piksen wil namens het CDA Overijssel in gesprek met en actie voor jonge boeren
Jeroen Piksen wil namens het CDA Overijssel in gesprek met en actie voor jonge boeren © CDA Overijssel
Het CDA stelt dat de provincie snel met jonge boeren rond de tafel moet. Het OAJK, de vereniging van jonge boeren in Overijssel, heeft hier in een brief aan de provincie om gevraagd.
“Het is goed om samen te kijken op welke wijze de agrariërs van de toekomst ondersteuning kunnen verwachten van de provincie. Voor veel jonge boeren staat bedrijfsovername hoog op de agenda. Naast de mooie regeling vanuit het rijk vind ik dat hier ook meer aandacht voor moet komen in ons eigen Agro- en Foodbeleid”, aldus woordvoerder Landbouw en Natuur Jeroen Piksen.

Leren van elkaar

Piksen licht het belang van dit gesprek toe: “Er zijn in Overijssel ongeveer 7000 agrarische bedrijven, die een belangrijke bijdrage leveren aan de productie van ons voedsel en het beheer van ons landschap. Ze hebben te maken met steeds zwaarder wordende regelgeving, onzekerheid door natuurdoelen en de vraag hoeveel perspectief er is voor de toekomst. Er zijn vele regelingen, maar blijkbaar zijn die niet voldoende bekend of sluiten deze onvoldoende aan bij de problematiek. Daarom lijkt een gesprek ons voor beide partijen een goede eerste stap”.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.