Lithium Werks

Amerikaanse topman Lithium Werks: "Geen zorgen, we blijven in Twente"

Topman Joe Fisher van batterijenproducent Lithium Werks betreurt de onrust die is ontstaan over de lening van 7,5 miljoen, maar gaat op korte termijn niets terugbetalen. "Wij houden ons aan de afgesproken voorwaarden van de lening. We gaan ervan uit dat Oost NL dat ook doet."
Afgelopen week ontstond er onduidelijkheid door het vertrek van aanjager Kees Koolen bij de ontwikkelaar van lithiumbatterijen. "We verschillen van inzicht over hoe we Lithium Werks doorontwikkelen", verduidelijkt Fisher.
"Kees Koolen zit meer op de software, ik op de hardware. Dan is het zakelijk gezien beter om uit elkaar te gaan en het bedrijf te splitsen in Lithium Werks en Koolen Industries. Kees blijft wel aandeelhouder in ons bedrijf", verzekert de Amerikaan. 

Blijven in Twente

Van een vertrek uit Twente is volgens Fisher nooit sprake geweest. "De regio Twente is uitermate geschikt voor de batterijenindustrie. Onze strategie blijft daarom ook onveranderd. Alleen Kees is vertrokken. Twente krijgt nu niet één bedrijf, maar twee. We begrijpen de ruis die nu is ontstaan, omdat de plannen niet exact verlopen zoals Kees Koolen ze geschetst heeft."
Koolen gaf als reden voor de breuk dat de geplande campus niet voldoende interesse kreeg van investeerders. Het hoofdkantoor zou volgens Koolen uit Hengelo vertrekken. Fisher weerspreekt dit vandaag. "Wij blijven in Hengelo."
Maar hoeveel banen dit oplevert blijft onduidelijk. Koolen schetste een beeld van een R&D-campus waar nog dit jaar enkele honderden mensen zouden werken. Fisher: "Ik laat me niet meer uit over hoe onze nabije toekomst eruit ziet, maar zeker is dat we zullen groeien, ook in aantal werknemers."

Politiek gevoelig
Dat de plotselinge koerswijziging van het bedrijf politiek gevoelig ligt, begrijpt de topman volkomen. "De regio Twente en de politiek hebben leiderschap getoond door achter onze plannen te gaan staan. En aan die plannen is niets veranderd, behalve dat het misschien minder snel gaat. Uiteindelijk krijgt Oost NL de lening terug, met rente of in aandelen. Precies volgens de voorwaarden zoals we die zijn overeengekomen."
De oproep van Marius Prins van Oost NL om de lening zo snel mogelijk terug te betalen, heeft Fisher verbaasd. Welke bijzondere voorwaarden aan de lening zijn gesteld, wil hij niet vertellen. "Dat is vertrouwelijk. Begrijp ons goed, we zijn hier niet vanwege die lening van 7,5 miljoen. We zijn hier omdat we ons hier willen vestigen. Al helpt de lening natuurlijk wel."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.