ijs

Haaksbergen haalt schaatsen uit het vet: "Misschien volgende week al marathon"

Bij schaatsvereniging IJSCH in Haaksbergen zijn ze druk aan het werk om de prille ijslaag -"zéker een halve centimeter"- te beschermen tegen de zon. De vereniging is optimistisch, ook het m-woord is al gevallen: “Ik denk dat we volgende week een goede kans maken op de eerste marathon.”
Bij de schaatsbaan aan de rand van het dorp zetten ze alle zeilen bij. Letterlijk. Drie fanatiekelingen werden in alle vroegte in stelling gebracht om de zonwerende doeken langs de baan omhoog te hijsen. 
Deze doeken, die ook door boeren worden gebruikt om voer af te dekken, moeten de eerste marathon op natuurijs veiligstellen. Wouter Otten, voorzitter van de marathoncommissie, hoopt volgende week al het startschot te horen. In Haaksbergen, uiteraard. 

Alles voor het ijs

Kosten noch moeite worden gespaard. "Alles voor het ijs", is het motto van de voorzitter. En dus wordt er gewoon een nieuwe scherminstallatie gebouwd om ook die éne bocht, die voorheen altijd in de zon bleef, af te dekken. 
Vorig jaar februari organiseerde Otten in Haaksbergen de eerste marathon op natuurijs van die winter. Willem Hut, de man van de schaatsbond die het ijs keurt, kan vanmiddag al een belletje verwachten. Tot die tijd blijven de gordijnen in Haaksbergen gesloten, en de vingers gekruist.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.