Jaap Stam hoopt op succesje tegen Feyenoord bij debuut voor PEC Zwolle

Jaap Stam maakt morgenavond zijn officiële debuut als hoofdtrainer van PEC Zwolle in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De coach uit Kampen is blij dat het vanaf nu om het echie gaat: "Iedereen verlangt naar wedstrijden. In wedstrijden kun je ook zien of je stappen hebt gemaakt en of spelers er anders in zitten, dus het is mooi dat we morgen beginnen."

Stam heeft na het ontslag van trainer John van 't Schip twee weken gehad om de selectie klaar te stomen voor de tweede seizoenshelft, waarin PEC Zwolle uit de degradatiezone van de eredivisie moet komen.

"Je kunt niet belachelijk veel doen"

"Ik ben zeer zeker tevreden over wat de spelers hebben gebracht. Er kan zeker nog meer verbetering plaatsvinden, maar in twee weken kun je niet zo belachelijk veel doen. Je doet wat je kunt en wat we denken dat nodig is. Dat hebben de jongens hartstikke goed ingevuld. Hopelijk kunnen we dat morgen al laten zien."

"Als je een goede wedstrijd speelt, dan kan dat helpen in het vervolg van het seizoen. Zeker als je ook een resultaat haalt, want dan gaat het vertrouwen ook weer groeien en gaan spelers zich nog beter voelen", vervolgt Stam. "Het is niet de meest makkelijke tegenstander, want het is één van de grootste clubs in Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat je geen resultaat kunt halen. We gaan er gewoon wel voor. We proberen ons eigen ding te doen, maar we moeten natuurlijk wel rekening houden met een tegenstander van een bepaald kaliber."

Boer en Ehizibue geschorst

PEC Zwolle kan tegen Feyenoord geen beroep doen op doelman Diederik Boer en verdediger Kingsley Ehizibue, die beiden geschorst zijn.

Vermoedelijk kiest Stam voor dezelfde elf als vorige week in het oefenduel met Bayer Leverkusen, dat met 3-1 werd verloren. Rechtsback Ruben Ligeon viel toen uit met een knieblessure, maar hij kon deze week weer volledig meetrainen.

Nog niet speelgerechtigd

De nieuwe Japanse verdediger Yuta Nakayama is nog niet speelgerechtigd, maar de twee andere winteraanwinsten - Pelle Clement en Lennart Thy - starten wel in de basis. Het is nog onzeker of Sepp van den Berg in actie kan komen. De verdediger kampt met griep.

De belangrijkste opdracht die Stam zijn ploeg meegeeft? "Ik wil zien dat er een team staat. Dat er een elftal staat dat met elkáár bezig is: aanvallend, verdedigend, qua creativiteit, in de manier van bewegen. Dat verlang we van ons elftal en hopelijk komt daar ook een succesje bij in de vorm van een resultaat."

Live op radio

Het duel tussen PEC Zwolle en Feyenoord begint zaterdagavond om 19.45 uur en is live te volgen in De Oosttribune op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
PEC Zwolle Zwolle Betaald voetbal Voetbal Sport
Deel dit artikel: