rechter

OM eist werkstraf tegen Enschedeër die ex-verloofde stalkte

OM eist werkstraf voor Enschedeër die ex stalkte nadat hij zelf relatie verbrak
OM eist werkstraf voor Enschedeër die ex stalkte nadat hij zelf relatie verbrak © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie (OM) eist een werkstraf tegen een Enschedeër die zijn ex-verloofde gedurende twee jaar stalkte. Opmerkelijk is dat de man zélf de verloving verbrak, maar later spijt kreeg. Zijn ex zag het toen niet meer zitten.
Toen de man te horen kreeg dat zij geen relatie meer wilde, ging het mis. Hij overlaadde zijn ex met telefoontjes en berichten die steeds dreigender werden. Uiteindelijk wachtte hij haar thuis op en achtervolgde hij haar.
De vrouw zegt dat de afgelopen twee jaren een nachtmerrie waren. Wat ze ook deed, de man bleef contact zoeken. Hij wisselde van telefoonnummer en ging gewoon door toen zij de politie inschakelde. Ze eist 3.000 euro smartengeld.

Tweehonderd berichten

De stalking stopte toen de man in oktober vorig jaar werd opgepakt. Dit was twee dagen nadat de rechter een contactverbod had opgelegd. De man negeerde dit verbod. Wat heet: hij stuurde in korte tijd meer dan tweehonderd berichten. Uiteindelijk zat hij tien weken achter de tralies. 

De 28-jarige Enschedeër zegt dat het toen tot hem doordrong waar hij mee bezig was. "Ik kon niet stoppen, ik zat in een depressie", verklaarde hij. Volgens gedragsdeskundigen is hij verminderd toerekeningsvatbaar.
Het OM eist een werkstraf van tachtig uur, een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een contactverbod. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.