Heracles Almelo

Heracles Almelo mogelijk met Droste en Czyborra bij weerzien met familie

Wout Droste
Wout Droste © Pro Shots
Heracles Almelo lijkt 2019 te beginnen met twee nieuwe vleugelverdedigers. Wout Droste en Lennart Czyborra starten mogelijk in de basis in het uitduel met FC Groningen en krijgen de voorkeur boven aanvoerder Tim Breukers en Bart van Hintum.
Trainer Frank Wormuth hield de kaarten nog voor de borst als het gaat om de opstelling. De Duitse oefenmeester kan niet beschikken over Jesper Drost, hij is geschorst. Mo Osman is wel beschikbaar, maar is net teruggekeerd van de Azië Cup.

Weerzien met de familie
Het duel in Groningen vormt een weerzien met de oud Heraclieden Mike te Wierik, Thomas Bruns, Paul Gladon en Iliass Bel Hassani. "De familie Heracles Almelo is weer samen, dus het moet voelen als een thuiswedstrijd", lacht Wormuth. "De laatste twee wedstrijden die FC Groningen afwerkte, tegen FC Köln en MSV Duisburg, speelden ze met drie nieuwelingen. Dat maakt niet zo heel veel verschil, want de rest van de ploeg kent elkaar. Na een pauze moet je weer ritme vinden en opnieuw beginnen. Het kan meteen goed vallen maar het kan ook tijd kosten." 

Duitsers

Wormuth spreekt niet over een duel na een nieuwe voorbereiding. "We hebben maar twee weken vrijaf gehad", schetst hij. Wel opvallend was zijn uitspraak over de fitheid van zijn spelers, die ook een programma hadden meegekregen om thuis fit te blijven. "Dat hebben alleen de Duitsers afgewerkt", zei Wormuth.
De wedstrijd is zaterdagavond te volgen via De Oosttribune op Radio Oost met het verslag van Frans Leushuis.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.