Noordoost-Twente

Eerste schaatsmarathon op natuurijs dit seizoen niet in Gramsbergen

De eerste schaatsmarathon op natuurijs wordt deze winter in elk geval niet verreden op de Combibaan in Gramsbergen. IJsvereniging Ons Genoegen wil zodra het kan de baan eerst openstellen voor haar eigen leden.
Vanochtend is de sluis bij de ijsbaan opengezet zodat water van het naastgelegen kanaal binnen kan stromen. Tegen de avond ligt er overal op de baan een paar centimeter water. Wanneer er geschaatst kan worden is nu nog niet te zeggen. Dat hangt er vanaf hoeveel het 's nachts vriest. Ook is het nodig dat de temperatuur overdag beneden nul blijft en dat is volgens de weersverwachting niet het geval. Er moet in elk geval minimaal drie centimeter ijs liggen.

Eigen leden

Ons Genoegen vindt het belangrijk om klaar te staan voor haar eigen leden. Zij betalen met z'n allen de club en de baan. En daarom moeten ze ook als eerste van de baan kunnen genieten wanneer het ijs dik genoeg is. Wanneer er eerst een marathon wordt verreden is het ijs na de wedstrijd dusdanig beschadigd dat er eerst een nieuwe ijslaag gevormd moet worden. En dat kan minstens een dag duren.

Volgende keer

Of dit standpunt altijd blijft gelden weet het bestuur van de club nog niet. Het kan best zijn dat Gramsbergen een volgende keer zich wel aanmeldt om als eerste een schaatsmarathon op natuurijs te mogen houden. Dit seizoen in elk geval niet. De club hoopt dat Haaksbergen deze strijd tussen verschillende ijsbanen wint.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.