Enschede

'Gele hesjes' tapen zich vast aan tankstation in Enschede

Ze staan al weken op zaterdag in het centrum van Enschede, maar vandaag besloten ze het eens anders aan te pakken: René Markink, Willem Snelders en Gerrit Braak van de 'Gele Hesjes Twente. Bij het tankstation aan de Parkweg in Enschede stond het drietal "te demonstreren tegen de multinationals die alles voor het zeggen hebben".
Om zijn boodschap extra kracht bij te zetten, had René zichzelf vastgetaped aan de pomp. "Voorlopig sta ik hier wel even. Het zonnetje schijnt. Maar vanavond staan we ook nog even bij de Voedselbank."
In zijn handen heeft hij een spandoek met de tekst 'Wanneer onrecht recht wordt, is verzet verplicht'.

Multinationals

Het verzet van de gele hesjes is overgewaaid uit Frankrijk, waar al weken heftig gedemonstreerd wordt tegen de macht van de multinationals. "En ze krijgen ook nog eens belastinggeld van hier tot aan Tokyo en heen en terug", vertelt Markink.
"Ik wil dat Nederland een keer wakker wordt en dat ze weten dat het hier niet zo gaat zoals zij denken dat het gaat."
Willem Snelders onderstreept de boodschap, maar hij heeft zich niet vastgeplakt. "Er moet minder geld naar de multinationals en meer naar de gewonde burger. Ze zeggen wel dat de armoede afneemt in Nederland, maar dat is absoluut niet het geval. Je merkt dat de voedselbanken groeien."
Impact
Hoeveel impact de actie gaat hebben, weet het drietal niet. "We hopen natuurlijk heel veel, maar we hebben het extra een beetje klein gehouden. Als je meerdere mensen hier hebt, dan moet je kennisgeving doen. En we wilden dit als een ludieke actie houden, zodat dit wel bereik zal hebben."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.