Belg zit 4 jaar onterecht vast voor moord Enschede

Vier jaar lang heeft hij onterecht vastgezeten voor het ombrengen van Enschedeër Mustafa Kanat. Maar de Belg Glen Q. werd vandaag door het gerechtshof in Arnhem vrijgesproken van de moord.

"Bij Glen overheerst nu een gevoel van blijdschap", zegt zijn advocaat in een eerste reactie. En het zou me verbazen als hij geen claim in gaat dienen." Zo'n schadevergoeding kan behoorlijk oplopen. Een snelle rekensom leert dat hij ongeveer 100.000 euro tegemoet kan zien voor de dagen dat hij onterecht vast heeft gezeten. "Wij als advocaten zijn tevreden, niet blij. Er is tenslotte wel iemand overleden."

'Lesje geleerd worden'

Glen werd er samen met een kennis van verdacht dat hij Kanat in 2014 voor zijn flat had doodgestoken. Dat zou geïnitieerd zijn door de ex-vriendin van Kanat, Ellen, die boos was over een voogdijregeling. Maar het gerechtshof heeft vandaag besloten dat Glen wel in Enschede was die avond, maar dat hij niets afwist van een moord. Het slachtoffer zou alleen 'lesje geleerd worden'. 

Zijn kennis Mike, ook een Belg, was de nieuwe vriend van Ellen. Mike is veroordeeld tot 12 jaar, Ellen tot 13 jaar cel. Zij was door de rechtbank in Almelo nog vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: