Kop van Overijssel

Overijsselse equivalent van de Elfstedentocht krijgt 20.000 euro

Het vriest en dat betekent schaatskoorts in de Kop van Overijssel. Elk jaar wordt er gesproken over de Overijsselse merentocht, maar deze heeft nooit plaats kunnen vinden. Mocht het dit jaar doorgaan, dan kan de organisatie van de Overijsselse merentocht rekenen op 20.000 euro van de gemeente Steenwijkerland.
Vanmiddag vond de overhandiging van de cheque plaats in Grand Café Prins Mauritshuis in Blokzijl. De cheque bedraagt dus 20.000 euro, op zich bijzonder voor een schaatstocht die nooit heeft plaatsgevonden. Volgens wethouder Bram Harmsma van de gemeente Steenwijkerland is dit toch een logisch bedrag. “De Overijsselse merentocht is een beetje de equivalent van de Elfstedentocht, maar dan net wat mooier. Voor de gemeente is het prachtige promotie en we hopen dan ook dat hij een keer wél door kan gaan”.

Van water naar ijs

Even later loopt Roelof Groen naar buiten, hij is voorzitter van de tocht en vooral schaatsliefhebber. Samen met verschillende marathonschaatsers, waaronder Chrispijn Ariens en Ingmar Berga, kijkt hij uit over de havenkolk. "Het moet wel even wat harder vriezen, want hier op het water gaat het gebeuren. 12 kilometer verderop is de start in Steenwijk en dan rijd je hiernaartoe.”

Zou het dan toch?

Het is een idee dat er al sinds 1997 ligt, maar tweeëntwintig jaar later nooit plaats heeft kunnen vinden. Toch houdt Groen de moed er in: “soms raak je heel even gedemotiveerd als het weer niet door kan gaan, maar als organisatie houden we de moed erin. De gemeente is gelukkig ook enthousiast en weet je: vanmorgen reed ik hiernaartoe en zag ik al ijs op de gracht en dan heb je zo’n geluksmoment en gaat je hart sneller kloppen. Zou het dan toch?”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.