Oost NL neemt advocaat in de arm om geld terug te krijgen van Lithium Werks

Oost NL heeft een advocaat ingeschakeld om een lening aan batterijenproducent Lithium Werks terug te krijgen. Het gaat om een bedrag van 7,5 miljoen euro.  Volgens de investeringsmaatschappij hebben Lithium Werks en aanjager Kees Koolen niet te goeder trouw gehandeld. Het vertrouwen in beide is fors geschaad, schrijft Oost NL in een brief aan de aandeelhouders.

Oost NL hoopt in de komende dagen nader tot elkaar te komen, maar mocht dit niet het geval zijn, dan zijn ze bereid om te gaan procederen. 

Onduidelijkheid

Na het vertrek van aanjager Kees Koolen afgelopen week is er onduidelijkheid ontstaan over de ontwikkelingen bij Lithium Werks. Volgens Oost NL is het vertrek van Koolen niet in overleg gegaan en zijn ze daarmee buiten het boekje gegaan wat betreft de afspraken rondom de lening.

Topman Joe Fisher liet weten dat hij van mening verschilt met aanjager Kees Koolen over de doorontwikkeling van het bedrijf, waardoor ze besloten hebben hun wegen te scheiden, echter Koolen blijft wel aandeelhouder. 

Daarnaast zegt Joe Fisher toe dat Oost NL uiteindelijk haar lening terugkrijgt, met een goede rente of in aandelen, precies volgens de voorwaarden. "De plannen van Lithum Werks zijn niet gewijzigd, behalve dat het misschien minder snel gaat", aldus de topman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: