nieuws

Staatsbosbeheer neemt natuurgebieden Reevediep in beheer

Alle partijen ondertekenen overeenkomst
Alle partijen ondertekenen overeenkomst © Ruimte voor de Rivierproject
Staatsbosbeheer heeft sinds gisteren de natuurgebieden in het Reevediep officieel in beheer genomen. Dat gebeurde door het zetten van een handtekening in het kantoor van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta in Kampen. In totaal gaat het om bijna vierhonderd hectare natuurgebied dat vanaf nu door Staatsbosbeheer wordt onderhouden.
Tegelijkertijd komt het beheer van de Nieuwendijkbrug in handen van de gemeente Kampen. De inlaat van het Reevediep wordt van Rijkswaterstaat-Oost Nederland en de vaargeul binnen het Reevediep van de provincie Overijssel.

De gemeente Kampen is nu ook beheerder geworden van het nieuw aangelegde deel van de Kamperstraatweg, dat voorheen van de provincie was. Ook de veranderde Chalmotweg en de nieuwe wegverbindingen naar de Nieuwendijkbrug zijn nu (weer) bij de gemeente Kampen in beheer.

Publieksdag

De komende maanden worden nog meer projectonderdelen overgedragen, zoals de recreatieschutsluis die bij de provincie Overijssel in beheer komt. Op 14 maart vindt de officiële eindoplevering van het project Ruimte voor de Rivier IJsseldelta plaats. Op 22 april zijn inwoners van Kampen en de regio van harte welkom tijdens de publieksdag.
Gedeputeerde Bert Boerman: "ik reken erop dat de beherende partijen de samenwerking blijven zoeken om het
Reevediep verder te ontwikkelen tot een plek waar het goed toeven is voor mens en natuur.”

Projectgebied nu nog gesloten

Het projectgebied van is nu nog gesloten voor het publiek. Dit omdat op verschillende plekken nog werkzaamheden plaatsvinden. Vanaf 1 april kunnen fietsers en wandelaars gebruik maken van de voorzieningen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.