FC Twente

Smith schiet FC Twente langs Jong FC Utrecht bij rentree Assaidi

FC Twente heeft haar zesde zege op rij geboekt. In eigen huis werd Jong FC Utrecht vrijdagavond met 1-0 verslagen door een doelpunt van middenvelder Matthew Smith.
Het was smaakmaker Rafik Zekhnini die de wederom massaal toegestroomde supporters al na 44 seconden op de banken kreeg. De Noorse dribbelaar snelde langs de jeugdige Utrechtse defensie en kwam oog in oog met doelman Thijmen Nijhuis. Zekhnini had zijn vizier echter nog niet op scherp en stuitte op Nijhuis. FC Twente denderde door en had luttele minuten later op voorsprong moeten komen via Aitor Cantalapiedra. De Spanjaard werd op maat bediend door Ricardinho, maar schoot vanaf een meter of elf op de paal. 

Smith opent de score
Geschutter van Cristian González leverde de eerste mogelijkheid voor Jong FC Utrecht op. Jonas Arweiler ontfutselde de Uruguayaan de bal en dribbelde richting het doel van Joël Drommel. Arweiler legde de bal terug op de inlopende Mohamed Mallahi, maar zijn schot ontbeerde het aan kracht. Aan de andere kant was het kort hierna wél raak. Smith kreeg een niet te missen kans en schoot van dichtbij raak achter Nijhuis: 1-0.

Blessure Zekhini
FC Twente had weinig te duchten van Jong FC Utrecht, maar kreeg wel een enorme dreun te verwerken. In volle sprint begaf de hamstring van Zekhini het, waarna de man in vorm zich noodgedwongen moest laten wisselen.

Kansen

In de tweede helft ging FC Twente op jacht naar de 2-0. Na een uur voetbal kwam deze er bijna via Javier Espinosa. De technicus krulde een vrije trap over de muur van Jong FC Utrecht, maar zag zijn inzet eindigen in het zijnet. De daaropvolgende kansen voor doelpuntenmaker Smith en wederom Espinosa waren ook niet aan hen besteed. 

Rentree Assaidi
Een kwartier voor het einde vond het hoogtepunt van de avond plaats. Na maanden van afwezigheid keerde Oussama Assaidi terug op het veld in Enschede. Voor de Marokkaanse balvirtuoos, die luid werd toegezongen, waren het zijn eerste officiële minuten dit seizoen. Met Assaidi in de gelederen kwam FC Twente niet meer in de problemen en stuurde het Jong FC Utrecht met een nederlaag op zak terug naar de Domstad.
FC Twente - Jong FC Utrecht 1-0
1-0 Smith (13)

Arbiter: Pérez 

Geel: Nacho; Hoogenhout
FC Twente: Drommel; Nacho, González, Bijen, Ricardinho; Smith, Espinosa (Assaidi/75), Brama; Cantalapiedra, Oosterwijk, Zekhnini (George/29)
Jong FC Utrecht: Nijhuis (De Keijzer/58); Mokono (El Yaakoubi/46), Pattynama, Hoogenhout, Brinkman; Albu, Velanas, Mamengi (Van der Velden/72); Arweiler, Mallahi, Lebon
Bekijk hier de stand in de Keuken Kampioen Divisie. De statistieken van FC Twente na het duel met Jong FC Utrecht zijn hier te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.