Go Ahead Eagles

Getergde invaller Verheydt bezorgt Go Ahead Eagles nipte zege op Almere City

Go Ahead Eagles blijft in het spoor van FC Den Bosch en FC Twente. In De Adelaarshorst werd er vrijdagavond met 2-1 gewonnen van Almere City, door een treffer van invaller Thomas Verheydt.
Met Julias Bliek als vervanger van de geschorste Gino Bosz, Jeff Stans terug in de basis en Paco van Moorsel die de voorkeur kreeg boven Verheydt, trad Go Ahead Eagles aan tegen Almere City. 

Opgelegde kansen
De bezoekers mochten van geluk spreken dat hun doelman Agil Etemadi adequaat keeperswerk verrichte, want de Deventer ploeg kreeg halverwege het eerste bedrijf een enorme kans van Paco van Moorsel. De spits kon van dichtbij de 1-0 aantekenen, maar stuitte op Etemadi. Uit de rebound schoot Stans over. Even later was het wederom Etemadi die een heldenrol opeiste. Jaroslav Navrátil zocht en vond Pieter Langedijk, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in de Iraanse goalie. 

Dubieuze strafschop

Geheel tegen de verhoudingen namen de bezoekers na een halfuur voetbal op dubieuze wijze de leiding. Na een ongelukkige botsing tussen Roland Baas en Stijn Meijer, legde scheidsrechter Rob Dieperink de bal op de stip. Niek Vossebelt liet Hobie Verhulst vervolgens kansloos: 0-1. Lang kon Almere City niet genieten van de voorsprong, want Van Moorsel maakte vijf minuten voor rust zijn eerdere misser goed. 

Verheydt matchwinner
Na de rust mocht Go Ahead Eagles niet klagen dat het nog met elf man op het veld stond. Veldmate trok aan de noodrem en vloerde Meijer, maar Dieperink wuifde het voorval weg. Een kwartier voor het einde werd het 2-1. Koud in het veld kreeg de gepasseerde Verheydt de bal op een presenteerblaadje van Navratil, waarna het afmaken een eenvoudig klusje was voor de Haagse spits. In het restant van het duel waren er voldoende mogelijkheden voor Go Ahead Eagles om verder uit te lopen, maar onder meer Baas, Navrátil en Verheydt wisten de sterk keepende Etemadi niet meer te passeren.
Go Ahead Eagles - Almere City 2-1
0-1 Vossebelt (29/pen)
1-1 Van Moorsel (40)
2-1 Verheydt (75)
Arbiter: Dieperink 
Geel: Bliek, Dekker; Loen, Mannes, Receveur
Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Veldmate, Bliek, Baas; Bakx (Verheydt/75), Stans, Van der Venne; Navratil, Van Moorsel, Langedijk (Dekker/66)
Almere City: Etemadi; Mannes (Ramos/70), Hammouti, Balker, Seck; Receveur, Vossebelt (Kip/74), Loen; Efmorfidis, Meijer, Hunte (Luckassen/8)
Bekijk hier de stand in de Keuken Kampioen Divisie. De statistieken van Go Ahead Eagles na het duel met Almere City zijn hier te vinden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.