Teruggekeerde Assaidi: "Wil kampioen worden en hoop hier te verlengen"

Na bijna driekwart jaar afwezigheid maakte Oussama Assaidi vrijdagavond tegen Jong FC Utrecht (1-0) zijn rentree in het shirt van FC Twente. De technisch begaafde vleugelaanvaller, wiens contract afloopt, mikt met de Enschedese club op de titel en promotie naar de Eredivisie. Maar eerst fit worden.

"Ik heb ervan genoten. Het was mooi dat de fans mijn naam scandeerden. Ik ben blij dat ik weer terug ben en een klein kwartiertje heb kunnen spelen. Ik had een moeilijke blessure. Na een oefenwedstrijd is dit mijn tweede wedstrijd. Het is lekker om de bal weer te voelen. Dat is wat je het liefst doet", vertelt Assaidi na afloop. "We gaan de knie meer belasten en gaan het zien. Vandaag ging het in ieder geval goed."

Wedstrijdritme
De afgelopen maanden moest Assaidi vanaf de zijkant toekijken hoe FC Twente presteerde in de Keuken Kampioen Divisie. "Je voetbalt liever mee, maar als je ziet dat je team het goed doet en wint is het wat om makkelijker toe te kijken", vervolgt hij. Wanneer hij weer volledig fit is? "Je wordt sterker door het spelen van wedstrijden. Daar zijn we nu mee bezig. Qua balgevoel gaat het goed, ik moet alleen fysiek nog wat sterker worden en wedstrijdritme opdoen."


Kampioen en contractverlenging

Assaidi heeft twee doelen voor het komende halfjaar. "Ik wil zo goed als mogelijk mijn team helpen en proberen kampioen te worden. Het gaat nu de goede kant op. Mijn contract loopt af en ik hoop hier te gaan verlengen. Ik moet me laten zien en dan gaan we zien of ik een contractverlenging krijg", besluit hij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: