FC Twente-voorzitter Dennis Schipper: financieel gezond worden belangrijker dan promotie

Als voorzitter Dennis Schipper van de raad van commissarissen van FC Twente moet kiezen tussen promotie naar de eredivisie of het financieel gezond maken van de club, dan kiest hij voor het laatste. "Ik vind dat je FC Twente moet aansturen als een familiebedrijf en niet als een beursgenoteerd concern."

Schipper zei dat in het programma Groot Onderhoud. "Een lange termijn-strategie is belangrijk. Je moet je niet laten afleiden als een succes op korte termijn even niet lukt."

De voorzitter gaf aan dat hij zich met deze boodschap wellicht niet populair maakt bij de supporters, maar vindt dat FC Twente dit goed moet uitleggen aan de achterban. "We moeten nog beter communiceren met onze supporters." 

Schuld

FC Twente kampt nog altijd met een schuld van ruim veertig miljoen euro. Er worden gesprekken gevoerd met de gemeente en andere schuldeisers over een schuldsaneringsplan.

Schipper heeft goede hoop dat binnenkort met de gemeente Enschede overeenstemming wordt bereikt over de wijze van terugbetalen van een lening. 

Geen goede beslissingen

Hij stak tijdens het interview ook de hand in eigen boezem. De Raad van Commissarissen heeft volgens Schipper in de afgelopen hectische periode niet altijd de juiste beslissingen genomen.

Schipper vertelt: "Ik denk bijvoorbeeld dat we op het gebied van trainers heel onrustig zijn geweest. Je kunt daar in één seizoen niet zo mee omgaan. Dat geeft veel onrust." In de aanloop naar de degradatie zijn Rene Hake en Gert-Jan Verbeek ontslagen.

Technologische bedrijven

FC Twente hoopt op de weg naar boven de banden aan te halen met de technologische bedrijven die rond het stadion op het Kennispark gevestigd zijn. Schipper denkt dat FC Twente als 'launching customer' mogelijk bedrijven kan helpen om innovaties in de praktijk te testen. 

Het hele programma Groot Onderhoud is hier te beluisteren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
FC Twente groot onderhoud Regio Enschede Nieuws
Deel dit artikel: