Hoofdklasse: Excelsior'31 niet langs Genemuiden, nederlagen SVZW en Berkum

In de Hoofdklasse B heeft de Overijsselse derby tussen Excelsior'31 en SC Genemuiden geen winnaar opgeleverd. In Rijssen eindigde de wedstrijd zoals die begon: 0-0.
In een open wedstrijd zochten beide ploegen de aanval en dat leverde ook mogelijkheden op. De eerste kans was voor de thuisploeg, maar Genemuiden-doelman Eser Elmali redde op een inzet van Cem Köse. Aan de overkant was Omar Kavak dichtbij, maar zijn schot werd geblokt. De spits van Genemuiden zorgde ook na rust voor gevaar. De grootste was echter voor Excelsior'31, maar Hielke Penterman tikte in kansrijke positie naast. Daardoor bleef het bij 0-0.

Nederlaag Berkum

Berkum leed een zure nederlaag in eigen huis. In Zwolle ging de formatie met 1-0 onderuit tegen Buitenpost. De bezoekers kwamen snel op voorsprong in Zwolle. Na zes minuten wist Rick Weening de openingstreffer binnen te schieten. In de tweede helft moesten de bezoekers verder met tien man toen Berend Schootstra een strafschop veroorzaakte en eraf moest met rood. Echter, het buitenkansje van elf meter was niet besteed aan Marc van der Meulen. Ook daarna ging de kansen er niet in voor Berkum, waardoor het verloor.

SVZW kansloos in Flevoland

SVZW kon geen potten breken op bezoek bij Urk. De ploeg uit Wierden dolf met 3-0 het onderspit. Riekelt Jan Brands zorgde voor rust voor de openingstreffer en halverwege de tweede helft maakte Riekelt Nentjes er 2-0 van. William de Boer bepaalde vlak voor tijd het slotakkoord op 3-0.
Bekijk hier de uitslagen en stand in de Hoofdklasse B en de statistieken van de Overijsselse ploegen.