PEC Zwolle

Herboren PEC Zwolle stunt bij debuut Stam en wint van Feyenoord

Een fenomenale start van de tweede seizoenshelft voor het PEC Zwolle van Jaap Stam. Met fris en aanvallend voetbal werd Feyenoord zaterdagavond op de Zwolse pijnbank gelegd: 3-1.
Met nieuwbakken trainer Stam aan het roer en debutanten Pelle Clement en Lennart Thy in de basis zocht PEC Zwolle vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Thy had al in de tweede minuut zijn eerste kunnen maken, maar zijn kopbal belandde aan de verkeerde kant van het net. Aan de andere kant greep Mickey van der Hart goed in toen Robin van Persie ploeggenoot Steven Berghuis vrij voor het Zwolse doel zette.

VAR grijpt in

Aan niets was het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen te zien. Halverwege de eerste helft legde scheidsrechter Pol van Boekel de bal op de stip. Met een ragfijne pass stuurde Younes Namli de dieplopende Vito van Crooij de diepte in, die na vermeend contact met Feyenoord-goalie Justin Bijlow naar de grond ging. De VAR greep echter in en stuurde Van Boekel naar de kant om de beelden te bekijken. De arbiter kwam terug op zijn beslissing: géén strafschop voor PEC Zwolle. 

Hoofdrol Van Polen
Even later nam PEC Zwolle alsnog brutaal de leiding toen Van Polen een indraaiende vrije trap achter Bijlow knikte: 1-0. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Doelpuntenmaker Van Polen maakte een domme overtreding op Jerry St. Juste, waardoor Van Persie vanaf de rand van het zestienmetergebied mocht aanleggen. De 35-jarige routinier liet andermaal zien over een geweldig linkerbeen te beschikken en krulde het leer fraai achter Van der Hart.

PEC neemt de leiding

Ondanks de gelijkmaker rook PEC Zwolle bloed en liet het haar tanden zien in het tweede bedrijf. Nadat Bijlow eerst nog de grootst nodige moeite had met een inzet van Van Crooij, moest Bijlow kort hierna wel zijn meerdere erkennen in Van Crooij. De opkomende linksback Kenneth Paal zocht en vond zijn ploegmakker, die met het nodige geluk de 2-1 op het scorebord zette. 

Namli beslist het duel

Het Rotterdamse leed werd nog erger toen Namli de 3-1 binnenschoot. Thy was heer en meester in de lucht en zette zodoende Namli vrij voor het doel van Kenneth Vermeer, die de geblesseerd uitgevallen Bijlow verving. De technisch begaafde Deen faalde niet, schoot onberispelijk raak en stelde de drie punten veilig voor de manschappen van Stam. Het leek nog even spannend te worden toen Feyenoord via Jens Toornstra in blessuretijd de 3-2 maakte. De middenvelder deed dit echter vanuit buitenspelpositie, waardoor de zege niet meer in gevaar kwam.
PEC Zwolle - Feyenoord 3-1
1-0 Van Polen (30)
1-1 Van Persie (34)
2-1 Van Crooij (57)
3-1 Namli (77)

Arbiter: Van Boekel
Geel: Van Polen; Clasie, Toornstra

PEC Zwolle: Van der Hart; Ligeon, Van Polen, Lam, Paal; Bouy (Leemans/87), Namli, Clement (Dekker/79); Van Crooij (Elbers/75), Thy, Van Duinen.
Feyenoord: Bijlow (Vermeer/60), St. Juste, Van Beek, Van der Heijden (Botteghin/82), Verdonk, Clasie, Van Persie (Toornstra/70), Vilhena, Berghuis, Jørgensen, Larsson.
Bekijk hier alle uitslagen, het programma en de stand in de eredivisie en hier de statistieken van de spelers van PEC Zwolle na vanavond.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.