Heracles Almelo

Bruns eist hoofdrol op en stuurt zielloos Heracles met lege handen terug naar Almelo

Een uiterst pijnlijke avond voor Heracles Almelo op bezoek bij FC Groningen. In het hoge noorden werd er kansloos met 3-0 verloren van een Almelo's getint Groningen. Wierdenaar Thomas Bruns eiste de hoofdrol op: hij vond tweemaal het net. 
Met oud-Heraclieden Mike te Wierik, Bruns en Iliass Bel Hassani aan de aftrap bij FC Groningen, moest Heracles Almelo van de meet af aan in de achteruit. FC Groningen was heer en meester en verzuimde al na zeven minuten de ban te breken. Bel Hassani zette Mimoun Mahi in de één tegen één met Janis Blaswich, maar de sluitpost van Heracles kwam als winnaar uit de strijd. Een onhandige handsbal van Lennart Czyborra leidde alsnog de openingstreffer van de thuisploeg in. Scheidsrechter Kevin Blom kon niets anders dan een strafschop geven, die vervolgens vakkundig werd benut door Samir Memiševic. 

Kans op gelijkmaker
Heracles kwam er nauwelijks aan te pas en moest lijdzaam toekijken hoe FC Groningen onder leiding van Bel Hassani en Bruns dicteerde. Ondanks het eenrichtingsverkeer kreeg de ploeg van trainer Frank Wormuth op slag van rust dé kans om de verhoudingen weer gelijk te trekken. Met een geweldige redding voorkwam FC Groningen-doelman Sergio Padt echter dat Lerin Duarte de 1-1 op het scorebord zette.

Bruns 
In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Heracles mocht van geluk spreken dat het lange tijd bij 1-0 bleef, want onder meer Mahi, debutant Kaj Sierhuis en invaller Ajdin Hrustic hadden hun vizier niet op scherp. Bij Bruns was dit wél het geval. De spelmaker van FC Groningen, die gehuurd wordt van Vitesse, liet zien het voetballen niet verleerd te zijn. Met twee treffers, waaronder één beauty met zijn linkerbeen, passeerde hij Blaswich en stuurde hij Heracles met lege handen terug naar Almelo.
 FC Groningen - Heracles Almelo 3-0
1-0 Memiševic (12/pen)
2-0 Bruns (75)
3-0 Bruns (78)
Arbiter: Blom
Geel: Handwerker, Zeefuik; Rossmann
FC Groningen: Padt; Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker; Bel Hassani (Hrustic/59), Memisevic, Bruns (Van de Looi/85), Warmerdam; Sierhuis (Reis/67), Mahi.  
Heracles Almelo: Blaswich; Droste, Rossmann, Van den Buijs, Czyborra; Merkel, Duarte, Van Nieff (Osman/46); Dos Santos, Kuwas (Konings/78), Peterson (Dalmau/71).
Bekijk hier de uitslagen en stand in de eredivisie en via deze link de statistieken van Heracles Almelo.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.