Jaap Stam

Stam zorgt voor metamorfose PEC Zwolle: ''Het is stampen, stampen en nog eens stampen''

Een droomdebuut voor Jaap Stam als trainer van PEC Zwolle. Bij zijn eerste wedstrijd als oefenmeester van de Zwolse club werd Feyenoord met een 3-1 nederlaag terug naar Rotterdam gestuurd.
"Je verwacht bepaalde dingen van je elftal, in hoe ze beginnen en hoe ze gaan spelen. En dat kwam ook uit, dat hebben ze gebracht. Drie weken lang hebben we hard gewerkt. Dan heb je deze wedstrijden nodig om te kijken hoe je erop staat. Als je dan naar vandaag kijkt, dan staan we er redelijk goed op", vertelt Stam na afloop van het duel.

Volgende week
Maar één zwaluw maakt nog geen zomer, weet ook Stam. "Dit is één van de vele wedstrijden die we nog gaan krijgen. Feyenoord is een fantastisch tegenstander om het tegen te laten zien. Maar volgende week moeten we dezelfde intensiteit en kwaliteit op de mat leggen", vervolgt hij.

Mentaal
PEC Zwolle zag een strafschop worden ontnomen de VAR, kwam op voorsprong, maar zag Robin van Persie weer gelijk maken. Stam roemt de mentale veerkracht van zijn ploeg. "Tegen dit soort ploegen hebben we niets te verliezen. Als je mentaal sterk bent en je kunt gewoon doorgaan, dan zie je dat Feyenoord heeft in de manier waarop wij spelen. Dan creëer je zelf heel kansen om te scoren."

Stampen
In drie weken tijd lijkt Stam het elftal volledig naar zijn hand te hebben gezet. "Het is stampen, stampen en nog een keer stampen. Aangeven, laten zien. Dan is het nog maar afwachten hoe het gaat. Als we zo blijven spelen moeten we zeker gaan klimmen. Maar dit is maar één wedstrijd, al is het in ieder geval een hele mooi start."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.