nieuws

Niet eerder zo koud deze winter: -8 in Twente

Het was vannacht flink bibberen
Het was vannacht flink bibberen © RTV Oost
Met temperaturen tot 8 graden onder nul in Twente is het deze winter niet eerder zo koud geweest. Ook in de rest van de provincie was het bibberen met -6  in de Kop en -7 in Salland.
Het was met name koud in het oosten en noorden van het land. In Leeuwarden werd zelfs strenge vorst gemeten; daar daalde de temperatuur naar -10,2. Dankzij relatief droge lucht valt het mee met de gladheid en is het amper nodig om autoruiten te krabben.
Pas rond het middaguur gaan de temperaturen richting de 0 graden. "Dankzij het zonnetje is het vandaag een prachtige dag", zegt weerman Martin Bosch op Radio Oost. "En op de kou kun je je kleden."

Schaatsen?

Of we al snel kunnen schaatsen op natuurijs is nog even de vraag. "De onzekerheid in de weermodellen is groot. Eerder werd voor eind volgende week ook overdag vorst voorspeld, maar dat is inmiddels bijgesteld. Wel zal het de hele week 's nachts gaan vriezen."
Op schaatsbanen in Noordlaren, Doorn, De Lier en Ammerstol kan vandaag al worden geschaatst. De kans is groot dat andere banen volgen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.