Ze zijn binnen! Alle Overijsselaars van de Arctic Challenge 2019 hebben vanmiddag de finish gehaald

Rond de klok van drie uur kwamen vanmiddag de 31 deelnemers door de poorten van Vliegveld Twenthe. Onder hen 19 Overijsselaars die erbij waren, bij de Arctic Challenge 2019.

De negen dagen durende tocht, waarin 7.000 kilometer met de auto werd afgelegd naar Lapland en dan in het bijzonder de Noordkaap, was er één van uitersten.

Ongelukken

"Zo bleven er twee auto's van deelnemers achter omdat ze na een ongeluk total loss werden verklaard, vlogen vier deelnemers met het vliegtuig terug en was de auto van één van de mediateams van de organisatie, betrokken bij een ongeluk. Ook deze auto werd total loss verklaard. De drie Overijsselse inzittenden maken het inmiddels redelijk", aldus verslaggever Esther Rikken.

Overijssel in beeld

Team Expeditie Oost, met aan boord cameraman Gerard Hellwich en Esther Rikken, deden verslag van de tourtocht. Zij volgden de zes Overijsselse teams met hun begeleiders en probeerden de belevenissen te vangen in audio, video en via het web. De teams uit Overijssel hebben de tocht prima doorstaan. Team Heisterkamp, met aan boord Peter Wiefferink uit Ootmarsum en Jurgen Mollink uit Tilligte, eindigden als tweede. 

Finish Arctic Challenge 2019 (Foto: Esther Rikken)

Alles eruitgehaald

"Wij hebben ons best gedaan maar het was een pittige challenge. Op donderdag werd de wedstrijd zelfs geneutraliseerd vanwege de slechte weersomstandigheden. Een verstandige beslissing van de organisatie", aldus Wiefferink. "We stonden twee dagen bovenaan, nummer 1 dus maar onze concurrent had nog een joker achter de hand. Daar konden wij in de laatste etappe niet meer tegenop. Jammer, maar Jurgen en ik zijn tevreden". 

Een tweede plek voor Team Heisterkamp (Foto: Esther Rikken)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel:

Reageren