Haaksbergen

IJs in Haaksbergen dik genoeg; wachten op besluit KNSB over eerste marathon op natuurijs

Groen licht in Haaksbergen: de dikte van de ijsbaan is ruim boven de drie centimeter en ook in de bocht waar gisteren nog te weinig ijs lag, is de laag nu dik genoeg. En dat betekent dat de eerste marathon op natuurijs vanavond in Haaksbergen gereden zou kunnen worden. Het wachten is op de meting in Noordlaren in Groningen. Daarna beslist schaatsbond KNSB welke van de twee dorpen dit jaar met de eer strijkt.
Vanochtend ging even na 08.00 uur de boor het ijs in om te meten. De ijsvereniging had er toen al vertrouwen in. "We hebben nog nooit zo goed ijs gehad", zei Wouter Otten van ijsvereniging IJsch. "Het ligt op het asfalt, er zit helemaal geen water onder. Wat ons betreft kan de marathon doorgaan." 
Gisteren was het ijs in Haaksbergen op het grootste deel van de baan al dik genoeg, alleen in één van de bochten was het ijs nog wat te dun. De vrieskou van vannacht heeft dat probleem opgelost, daar is de ijslaag nu dus dik genoeg.
De afvaardiging van de KNSB gaat nu op weg naar Noordlaren om de ijsdikte daar te meten. Daarna wordt besloten waar de eerste marathon op natuurijs gereden wordt. Hoe laat dat bekend wordt is niet precies duidelijk. "Maar we moeten het vóór 11.00 uur wel weten", zegt Otten, "want we hebben wel de tijd nodig om alles op te bouwen."
Spanning in Haaksbergen, schaatsbond onderweg voor meting
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.