nieuws

Expeditie Oost: Senioren en jongeren samen in beweging in Vriezenveen

Senioren en jongeren samen in beweging in Vriezenveen
Al sinds het begin van dit schooljaar sporten ze naast elkaar en wordt er af en toe bij elkaar gespiekt. Vandaag gingen ze samen sporten, 'Oud en jong samen in beweging', in Vriezenveen.
"Het is zo fantastisch om te zien hoe ze aan het genieten zijn, ze voelen elkaar feilloos aan", aldus bewegingsdocent Ine van der Wal.
Jong en oud samen in beweging
Jong en oud samen in beweging © Esther Rikken

Old Skool

En terwijl van der Wal nog even het casettebandje zoekt met de juiste muziek, staan de jongeren en de ouderen al weer klaar voor de volgende oefening. Een warming-up, een balspel, een dansje, alles komt voorbij.
Old skool ....
Old skool .... © Esther Rikken

Meer dan gluren

"Het is prachtig om te zien en we hebben er goed aan gedaan om de beide doelgroepen samen te laten bewegen. Ze kennen elkaar natuurlijk al een tijdje en gluren ook regelmatig even bij elkaar om de hoek. Dat het samen bewegen zo ongelooflijk succesvol zou zijn, had ik niet verwacht", aldus Loes Leemrijse van ZorgSaam Twenterand.

Tandje erbij

"Ik vind het superleuk, het is echt mega gezellig", aldus de jonge Florien. "De jongeren zijn heel erg enthousiast, luisteren goed en wij, wij senioren moeten een tandje harder werken dan normaal maar ik geniet met volle teugen", aldus mevrouw Jannie Berends.
Jong en oud samen in beweging
Jong en oud samen in beweging © Esther Rikken
Organiseer jij binnenkort ook een bijzondere, leuke en/of spannende activiteit en zou je willen dat Team Expeditie Oost erbij is? Laat het ons weten via expeditieoost@rtvoost.nl. En wie weet ....
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.