CDA

'Voor uw natje en uw droogje': waterschapskandidaten CDA bekend

Het CDA heeft de kandidatenlijst voor de verkiezingen voor het waterschap Drents Overijsselse Delta vastgesteld. In het verkiezingsprogramma van de partij is veel aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering. De partij gaat de campagne in met de slogan 'Voor uw natje en uw droogje'.
Lijsttrekker voor het CDA is Henk Oegema. Hij is melkveehouder en op dit moment al lid van het dagelijks bestuur van het waterschap. Dirk Bruins uit Dwingeloo, melkveehouder en huidig fractievoorzitter, staat op de tweede plek. Op drie staat Bas Wonink uit Kampen. Hij werkt bij de programmadirectie voor Hoogwaterbescherming.
Op plek vier tot en met tien staan Miranda Wesselink uit Zwolle, oud-wethouder Bert Otten uit Hoogeveen, Nicole Hofman uit Okkenbroek, Clazinus Netjes uit Steenwijk, Gerrit Tuten uit Heeten, Bouke Meijer uit Witteveen en Tjeerd Kingma uit Zwolle.

Onderscheiden

In tegenstelling tot de landelijke politieke partijen zijn de verschillen tussen de partijen op waterschapsniveau niet erg groot. Het CDA probeert zich te onderscheiden door in het verkiezingsprogramma veel aandacht te geven aan het klimaat. "Het CDA vindt het belangrijk dat het waterschap Drents Overijsselse Delta zorgt voor voldoende en kwalitatief goed water in natte en in droge perioden. Dit betekent onder andere verbetering van dijken, goed werkende gemalen, stuwen en zuiveringen."
De waterschapsverkiezingen zijn tegelijk met de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.