nieuws

Veel belangstelling voor informatieavond over de verbreding van de A1

De informatieavond in het gemeentehuis van Rijssen-Holten over de verbreding van de A1 is dinsdagavond, ondanks de besneeuwde wegen, goed bezocht. Tot in detail konden belangstellenden de plannen bekijken en vragen stellen aan Rijkswaterstaat.
De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo naar deels 2 keer 3 en deels 2 keer 4 rijbanen is noodzakelijk, omdat het het steeds drukker wordt op de weg. Dat is ook de ervaring van de meeste aanwezigen.
Een bezoeker rijdt regelmatig voor zijn werk naar het westen en staat dan vaak vast. Hij is blij dat de verbreding er komt. Ook mensen die wat minder vaak gebruik maken van de weg zijn blij.
"Je ziet dat vaak de hele rechterbaan door vrachtauto's bezet is. Dan blijft er nog maar één strook over voor het andere verkeer", zegt een belangstellende.

'Meer fijnstof'

Maar er zijn ook bewoners die minder blij zijn. Een aanwonende van de weg is bang dat de weg nog drukker zal worden en daardoor ook dat er daardoor meer uitstoot van fijnstof zal zijn.
De werkzaamheden beginnen begin februari met kapwerkzaamheden en het verleggen van kabels. In mei 2019 wordt gestart met de daadwerkelijke verbreding van de weg tussen Deventer-Oost en Bathmen en tussen Markelo en Rijssen.
Overzicht verbreding A1
Overzicht verbreding A1 © Rijkswaterstaat
Fotograaf: Rijkswaterstaat Overzicht verbreding A1

Overlast

Het verkeer zal wel enige hinder ondervinden. Zo zullen op delen van het traject versmalde rijstroken zijn, wordt de maximale snelheid verlaagd naar 90 km per uur en zal er meer oponthoud in de spits zijn.
Rijkswaterstaat adviseert de de route vooraf te checken op vanAnaarBeter.nl. Ook andere werktijden, thuis werken of het reizen per trein wordt aangeraden om op die manier zo min mogelijk overlast te ervaren.
Op donderdag 24 januari is van 19.00 tot 21.00 uur een tweede bijeenkomst gepland in het gemeentehuis van Voorst in Twello.
Animatie nieuwe A1
Video: Rijkswaterstaat
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.