Enschede

Veroordeelde ex accepteert straf voogdijmoord niet

Het slachtoffer was Mustafa Kanat
Het slachtoffer was Mustafa Kanat © beeldbewerking RTV Oost
De vrouw die eind vorige week in hoger beroep is veroordeeld tot 13 jaar cel voor medeplegen van moord op Enschedeër Mustafa Kanat accepteert haar straf niet. Ze heeft cassatie ingesteld, zegt haar advocaat.
De vrouw was de ex van het slachtoffer en werd door de rechtbank in Almelo nog vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.
Door het gerechtshof werd ze veroordeeld, mede op basis van het verhaal van mede-verdachte Mike. Die werd tot 12 jaar cel veroordeeld. Hij heeft Kanat daadwerkelijk doodgestoken, volgens hem op initiatief van de ex.

Leugenachtig

“Maar een andere verdachte is vrijgesproken, omdat de verklaringen van die Mike leugenachtig zouden zijn”, zegt advocaat Canatan van de ex. “Echter, mijn cliënt is veroordeeld op basis van die leugenachtige verklaringen. Wij hebben dus cassatie ingesteld.”
Volgens Canatan blijft de ex in ieder geval op vrije voeten totdat de Hoge Raad een beslissing heeft genomen. “Dat kan nog zomaar 15 of 16 maanden duren.”
De moordzaak staat bekend als ‘voogdijmoord’. De ex zou boos zijn geweest om een voogdijregeling, die slachtoffer Mustafa Kanat kort voor zijn dood had afgedwongen bij de rechter.

Onterecht vast

Naast Mike en de ex, waren ook de moeder van de ex en een kennis van Mike verdacht. Beide zijn door het gerechtshof vrijgesproken. De kennis, Glen uit België, was door de Almelose rechtbank veroordeeld tot 11 jaar cel. Hij heeft 4 jaar vastgezeten. Hij gaat een schadeclaim indienen voor de tijd dat hij heeft vastgezeten. Die kan oplopen tot meer dan 100.000 euro.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.