VVD

Monique van Haaf (VVD): subsidiebedrag voor cultuur zichtbaar op entreekaartje

Theater Concordia in Enschede
Theater Concordia in Enschede © Concordia
Hoeveel subsidie krijgen culturele instellingen in Overijssel? Wie het weet mag het zeggen. De VVD in Overijssel vindt het belangrijk dat mensen die een theater of museum bezoeken weten hoeveel de provincie heeft meebetaald aan hun kaartje. Cultuurinstellingen met provinciale subsidie moeten het subsidiebedrag vermelden op toegangskaartjes, vindt de partij
'Wij zijn niet de partij die er alleen maar is om te strooien met subsidies en dat maar heel gewoon te vinden", zegt lijsttrekker Monique van Haaf van de VVD. 
Maar die subsidies zijn wel hard nodig, omdat veel cultuurinstellingen anders niet kunnen bestaan. "Maar dan mag je dat ook zichtbaar maken", vindt Van Haaf. 

Is dat niet een boel gedoe?

"Ach, dat is een regeltje er bij op het kaartje, meer niet. Hij wordt toch gedrukt. "Die zichtbaarheid is een meerwaarde", stelt Van Haaf. 
"Laten zien dat de provincie er hart voor heeft en ondersteunt. "We laten zien wat we daarin doen en dat mag best. De provincie is niet een heel zichtbare laag, maar we doen veel mooie dingen voor cultuur."
VVD-lijsttrekker Van Haaf over cultuur in Overijssel
Elf van de dertien partijen die meedoen aan de Provinciale Statenverkiezingen gingen in op een uitnodiging van RTV Oost voor een interview in onze studio.
Het leverde gesprekken op die meer inzicht geven in wat de partijen willen voor Overijssel, wat ze belangrijk vinden en ook hoe ze denken over thema's als verkeer & mobiliteit, cultuur, landbouw & natuur en duurzaamheid; de belangrijkste thema's van Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel.

Meer weten over de Provinciale Statenverkiezingen? Check onze speciale verkiezingssite.

Het hele interview met Monique van Haaf, lijsttrekker van de VVD is hieronder te zien. 
Het interview met lijsttrekker Monique van Haaf van de VVD
Wil je meer weten over Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel? klik op onderstaande afbeelding. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.