woningbouw

PvdA Overijssel: betere woningbouw voor jong en oud, desnoods doen we het zelf

De provincie Overijssel moet het heft in handen nemen bij het bouwen van betaalbare woningen voor jongeren en ouderen. "De markt heeft de oplossing niet", zegt lijsttrekker Annemieke Wissink van de Partij van de Arbeid. Als het niet anders kan, moet de provincie zelf gaan bouwen, stelt de PvdA in haar verkiezingsprogramma voor de Statenverkiezingen.
Het kwam als het belangrijkste punt naar voren in Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel. Bouw meer betaalbare woningen voor jongeren en ouderen. De PvdA onderkent dat probleem, net als veel andere partijen in Provinciale Staten. Maar de PvdA gaat nog een stapje verder. 

Desnoods zelf

"Wij gaan aan de slag om voldoende passende én betaalbare woningen in Overijssel te realiseren", schrijft de partij in haar programma. "Desnoods gaan we zelf bouwen."
De provincie kan een grote rol spelen bij de aanpak van het probleem dat er te weinig woningen zijn voor jong en oud in de provincie, vindt Wissink. "Je kunt afspraken maken over het type woningen dat gebouwd moet worden en dat zouden wij graag doen. Het is zaak dat we nu gaan bouwen, bouwen, bouwen."
Lijsttrekker Annemieke Wissink van de PvdA over woningbouw in Overijssel
Want vindt de PvdA, inwoners in Overijssel moeten zeker zijn van een betaalbaar dak boven hun hoofd en zoals het nu gaat, is dat niet goed geregeld, stelt Wissink. En de huidige coalitie in het provinciehuis van VVD, ChristenUnie en CDA heeft daar te weinig aan gedaan de afgelopen vier jaar, luidt de kritische noot richting het huidige college. 
Lijsttrekker Annemieke Wissink van de PvdA over woningbouw in Overijssel

RTV Oost heeft met haar publiek ook een verkiezingsprogramma geschreven: Hét Verkiezingsprogramma van Overijssel.

Meer weten? klik op onderstaande afbeelding.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.