Regio Enschede

Twee Brabanders opgepakt voor Enschedese 'kwartetmoord'

De vier Enschedeërs zijn in november gedood
De vier Enschedeërs zijn in november gedood © News United / Dennis Bakker
Twee mannen uit het Brabantse Sint Willebrord zijn vanochtend opgepakt voor betrokkenheid bij de viervoudige moord in Enschede. De twee zouden een wapen hebben geleverd aan de vader en zoons die al vastzitten.
Direct na de aanhouding van de Brabanders is een woning in Sint Willebrord doorzocht. De mannen (71 en 32 jaar oud) zijn naar cellencomplexen in Oost-Nederland gebracht. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Twee tassen

Kort na het misdrijf maakte het rechercheteam via het tv-programma Opsporing Verzocht bekend dat het in het onderzoek naar de 'kwartetmoord' op zoek is naar twee tassen. De politie is nog steeds op zoek naar deze tassen. 
Volgens bronnen zouden beide tassen zijn volgepropt met hennep. Inmiddels is bekend dat de vader en zijn zonen nog dezelfde avond vanuit Hengelo zijn doorgereden naar Tilburg. Sindsdien ontbreekt van de twee tassen ieder spoor.

Viervoudige moord

Bij de kwartetmoord zijn op 13 november 2018 vier mannen in Enschede om het leven gebracht in een growshop aan de Van Leeuwenhoekstraat. Eerder pakte de politie een 57-jarige vader en twee zoons van 30 en 32 jaar oud uit Hengelo en Nijverdal op voor de viervoudige moord.
In Opsporing Verzocht wordt vanavond weer aandacht aan de zaak besteed.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.