Het Groene Oosten

Het Groene Oosten: Zonnetapijt op voetbalvelden en woonarken op waterkracht

Gezonde en leuke lunchboxen
Gezonde en leuke lunchboxen © Beleef Media
We moeten meer duurzame energie opwekken om de doelstellingen te bereiken: 20% nieuwe energie in 2023 en energieneutraal in 2050. Gelukkig zijn er steeds meer inwoners die lokale initiatieven bedenken om bij te dragen aan die doelstellingen. Je ziet ze in Het Groene Oosten.
60% van de tijd wordt een voetbalveld niet gebruikt wanneer de zon juist volop schijnt. Daar is wat op bedacht: een tapijt van zonnepanelen die je overdag over voetbalvelden rolt en met één druk op de knop weer inrolt als er een training of wedstrijd is. Of wat dacht je van woonarken die helemaal zelfvoorzienend zijn, door de kracht van water optimaal te gebruiken?
Daarnaast gaat André van der Zee samen met Marije Woertman en een aantal kinderen kleurrijke, leuke, maar vooral gezonde lunchboxen maken. Kinderen krijgen te vaak ongezonde voeding binnen. Dankzij de tips van Marije wordt gezond eten lekker en leuk.
En wederom laten we ons natuurlijk inspireren door een Groene Vlogger.
Je ziet Het Groene Oosten zaterdag vanaf 17:25 uur. De uitzending wordt elk uur herhaald. Ook online is Het Groene Oosten te zien via www.hetgroeneoosten.nl en www.rtvoost.nl/groenoverijssel.  
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.