Onder de Loep

Vanavond in Onder de Loep

Onder de Loep
Onder de Loep © RTV Oost
Vandaag in Onder de Loep onder meer een steekpartij in Zwolle, een ramkraak bij een juwelier in Haaksbergen en een poging tot ontvoering in Oldenzaal.

Zwolle – Steekpartij in wijk Dieze-Oost

Op woensdag 17 oktober 2018 wordt een jongeman rond 15.30 uur beroofd in de Radewijnsstraat in de wijk Dieze -Oost te Zwolle als hij met een bekende aan het rondlopen is in de wijk. Een onbekende man duikt op en dwingt de jongeman zijn geld te geven. Hij steekt vervolgens met een mes op de jongeman in. Op beelden is te zien hoe deze onbekende man in de richting van de jongeman loopt. Wie herkent de verdachte? Of wie heeft iets gezien van deze beroving? 

Zwolle – Man neemt aanzienlijke hoeveelheid make-up weg uit drogist

Bij een drogist aan de Dobbe in Zwolle neemt op zaterdag 7 juli 2018 rond 16.15 uur een man een hoeveelheid make-up weg. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de man in een grijze jas met een zwarte schoudertas deze diefstal pleegt. Wie herkent deze man? 

Haaksbergen – Ramkraak bij juwelier

In het holst van de nacht wordt op maandag 29 oktober 2018 een ramkraak gepleegd bij een juwelier aan de Spoorstraat in Haaksbergen. Hierbij wordt voor een groot bedrag aan sieraden buit gemaakt. De verdachten zijn op camera vastgelegd. Wie herkent de mannen al dan niet in combinatie met de kleding die ze dragen? 

Zwolle – Wie herkent dit stel? Ze tanken zonder te betalen

Op zondagavond 4 november 2018 rond 20.15 uur stelen een man en vrouw tegelijkertijd benzine bij een tankstation aan de Blaloweg in Zwolle. De man en de vrouw rijden ieder in een eigen auto en rijden beide na het tanken hard weg zonder af te rekenen. De kentekenplaten op beide auto’s zijn gestolen. Weet jij wie deze man en vrouw zijn? 

Zwolle – Inbraak bij opticien Grote Markt

Op 12 november 2018 wordt er ‘s nachts ingebroken bij een opticien aan de Grote Markt in Zwolle. Er worden diverse brillen weggenomen. Wie herkent de verdachte op de camerabeelden? 

Deventer – Brandstichting auto

Op vrijdag 30 november 2018 tussen 22.45 uur en 23.10 uur vindt er een autobrand plaats aan de Prinses Margrietstraat in Deventer. Op camerabeelden zijn twee verdachten te zien die naar de betreffende auto lopen. Eén van hen giet vanuit een jerrycan brandstof over de auto. De tweede persoon steekt vervolgens de brandstof aan. Wie herkent deze verdachten? Wie heeft iets gezien van of gehoord over deze brandstichting? 

Oldenzaal – Poging ontvoering van vrouw (getuigenoproep)

Zondagavond 6 januari 2019, rond 19.15 uur, rijdt een vrouw op haar fiets door de Engelbertinklaan in Oldenzaal. Ze wordt ingehaald door een donkerkleurig busje. Als dit busje stopt bij de bushalte aldaar springt er een man uit die haar vervolgens hardhandig van de fiets duwt en haar probeert mee te sleuren. Het gaat om een blanke, donkergeklede man, kaal of heel kort haar, ong. 1.80-1.90 cm lang, fors postuur.
Heeft u iets gezien van deze poging tot ontvoering? Of heeft u het beschreven busje gezien? 

Buurse – Ramkraak winkel (getuigenoproep)

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 januari 2019, rond 02.15 uur, vindt er een ramkraak plaats bij een winkel aan de Alsteedseweg in Buurse. Met een auto wordt de toegangsdeur van het pand geforceerd. De politie is op zoek naar getuigen van deze ramkraak. 

Man overvalt op brute wijze tankstation Raalte (getuigenoproep)

Dinsdag 22 januari 2019 rond 19.10 uur komt een man de shop van een tankstation aan de Westdorplaan in Raalte binnen. Hij loopt direct naar de balie. Onder bedreiging van een mes dwingt hij de medewerkster de kassa te openen. Hij grist vervolgens geld uit de kassa en vlucht. De man droeg een bivakmuts, een petje en een donkere jas. Wie heeft die dinsdagavond iets gezien van deze overval of kan hierover iets vertellen? 
Onder de Loep zie je donderdag 24 januari vanaf 17.30 uur om het uur. De uitzending wordt op zondag vanaf 17.40 uur herhaald. Kijk voor alle uitzendtijden in de tv-gids. Alle getoonde beelden zijn terug te kijken op www.youtube.com/onderdeloep.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.