Sportief Overijssel

Maud (14) met Syndroom van Down zwemt de wedstrijd van haar leven

Maud en Femke maken lol in het zwembad
Maud en Femke maken lol in het zwembad © Pim Paalhaar
De veertienjarige Maud uit Raalte heeft gisteren een droom van haar bucketlist af kunnen vinken. Ze daagde topzwemster Femke Heemskerk uit om een wedstrijdje te zwemmen. De veelvoudig Olympische medaillewinnares nam de uitdaging aan.
Trots als een pauw stond ze gisteren in Eindhoven aan de start met haar sportieve idool. Gestroomlijnd in een wedstrijdpak met bijbehorende bril nam ze plaats om het water in te duiken. Ze kreeg vijf seconden voorsprong van Femke, maar zelfs zonder dit cadeautje had ze het ook gered.

Maud wint

Twee keer zwommen ze een half baantje, en twee keer wist Maud eerder te finishen dan haar grote voorbeeld. Na afloop verscheen er een grote grijns op haar gezicht. ''Het was superleuk!''
Maud heeft het syndroom van down. Ze is niet de enige die een bekende Nederlandse sporter uitdaagde. De challenge van haar en Femke  zijn onderdeel van de landelijke campagne PlayUnified.

Arjen Robben

In totaal worden er veertien duo's gevormd. Ook profvoetballer Arjen Robben en schaatser Ireen Wüst werden uitgedaagd. Het idee is dat atleten mét en zonder beperking in contact met elkaar komen, van elkaar leren en lekker samen sporten.
Binnenkort doet Maud mee aan de Special Olympic World Games in Abu Dhabi. Een betere voorbereiding had ze dus niet kunnen wensen. Een verslag van haar zwemavontuur met Femke:
Maud zwemt met Femke Heemskerk
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.