nieuws

Programma: Overijsselse derby in eredivisie, bekerduel FC Twente en squashtopper

Het programma van deze week
Het programma van deze week © RTV Oost
Er staat weer een bomvolle Overijsselse sportweek voor de deur. Hieronder een overzicht van de belangrijkste of opvallendste wedstrijden.

Betaald voetbal

Deze week staan de kwartfinales van de KNVB Beker op het programma. FC Twente is de enige Overijsselse vertegenwoordiger die nog in het toernooi zit. Morgenavond ontvangt het Willem II in De Grolsch Veste. De wedstrijd begint om 18.30 uur.
In de eredivisie is zaterdag de Overijsselse derby tussen Heracles Almelo en PEC Zwolle. Ook die wedstrijd begint om 18.30 uur.
Een stap lager gaat Go Ahead Eagles vrijdag op bezoek bij SC Cambuur en FC Twente speelt zaterdag bij Almere City FC.
HHC Hardenberg strijdt zaterdag met Jong Sparta Rotterdam in de 2e divisie.

Amateurvoetbal

Zaterdag is SVZW - Berkum onze livewedstrijd in de hoofdklasse B op Facebook en TV Oost. Koploper Staphorst speelt die middag thuis tegen ACV, Excelsior'31 gaat op bezoek bij AZSV, Genemuiden gaat naar WHC en DETO speelt het uitduel bij Buitenpost.
In de 3e divisie op zondag gaat Quick'20 op bezoek bij JVC Cuijk en ontvangt HSC'21 Blauw Geel'38.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen staat ook de KNVB Beker op het programma. De clubs uit de eredivisie stromen in de achtste finales in. PEC Zwolle gaat daarin op bezoek bij Wartburgia en FC Twente bij SteDoCo. Beide ploegen spelen in de topklasse.

Basketbal

Landstede Basketbal is na een slechte reeks weer bezig de weg omhoog te vinden. Zaterdag kan het die goede weg vervolgen tijdens het duel bij Den Helder Suns.

Handbal

De drie Overijsselse vrouwelijke handbalteams zijn nog in de race voor een plek in de kampioensgroep van de eredivisie. Daarin strijden de eerste zes ploegen om een plek in de finale. Dalfsen is momenteel zesde, maar Borhave en DSVD staan daar direct achter in de stand. Borhave en Dalfsen staan zondag tegenover elkaar in Borne. DSVD gaat zaterdag op bezoek bij VZV.

Squash

De squashdames van Zwolle gaan vrijdag proberen de koppositie te verstevigen bij naaste belager Victoria. Het verschil tussen de twee is slechts een punt.

Volleybal

De volleybalsters van Eurosped, Regio Zwolle en Set-Up'65 hebben zich inmiddels geplaatst voor de kampioensgroep. Voor debutant Apollo 8 is dat bijna een onmogelijk verhaal geworden. Zondag staat de ploeg in de Overijsselse derby tegenover Zwolle. Zaterdag ontvangt Eurosped US en gaat Set-Up op bezoek bij Sliedrecht Sport.
De heren van Topvolleybal Zwolle zijn nog steeds hekkensluiter in de eredivisie. Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Orion. Daarnaast is er nog bekervolleybal. Reflex uit Kampen wist zich, door een zege op Zwolle, te plaatsen voor de halve finales en daarin is Lycurgus donderdag de tegenstander.

Waterpolo

De waterpolomannen van Het Ravijn staan momenteel zevende in de eredivisie en spelen zaterdag in eigen huis tegen nummer acht ZVL. De vrouwen van Het Ravijn spelen zaterdag het thuisduel tegen concurrent GZC Donk.
Bekijk hier alle programma's en standen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.