Regio Enschede

Brandweer Twente leest kleuters voor uit eigen werk

Ruim 12.500 kleuters kunnen de komende dagen genieten van een spannend brandweerverhaal. En het wordt ook nog eens verteld door medewerkers van de brandweer. Vandaag zijn de Nationale Voorleesdagen begonnen en medewerkers van Brandweer Twente trappen af door het verhaal 'Oei, de taart!' voor te lezen aan de leerlingen van OBS Roombeek in Enschede.
De Nationale Voorleesdagen worden sinds 2003 jaarlijks gehouden om het voorlezen aan jonge kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt de kinderen veel plezier.
Brandweer Twente doet al jaren mee en wil het voorleesmoment direct gebruiken voor voorlichting. “Door voor te lezen aan de allerjongsten slaan we eigenlijk twee vliegen in één klap”, aldus Stephan Wevers, commandant van Brandweer Twente. “We ontwikkelen het taalgevoel bij de kinderen en we werken samen aan een brandveilige generatie.”

Eigen prentenboek: ‘Oei, de taart!’
Bijna ieder jaar hebben medewerkers van de brandweer tijdens de voorleesdagen met veel passie voorgelezen. Na het voorlezen konden de kinderen vragen stellen aan de brandweer en mochten ze het brandweerpak aan en de helm op.
“Omdat zowel de kleuters als de docenten ieder jaar weer zo enthousiast reageren, hebben we bedacht om een eigen prentenboek te maken”, vertelt Brenda Borgers, medewerker Brandveilig Leven van Brandweer Twente en schrijfster van het boek.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.