'Voor Enschedese kwartetmoord opgepakte Brabanders eerder veroordeeld voor wapenhandel'

De twee mannen uit het Brabantse Sint Willebrord, die vanochtend zijn opgepakt voor betrokkenheid bij de Enschedese kwartetmoord, zijn een maand geleden veroordeeld voor wapenhandel.

Het zou gaan om vader Arie van D. (71) en zijn 32-jarige zoon Dennis. Zij hadden zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het verkopen van wapens aan een undercoveragent in de zomer van 2017, bij hen thuis in hun woonplaats Sint Willebrord. Het ging om drie pistolen en zo'n honderd patronen, weet Omroep Brabant.

De twee Brabanders zijn vandaag opgepakt, omdat zij een wapen aan de drie opgepakte hoofdverdachten zouden hebben geleverd. De hoofdverdachten zijn een vader en zijn twee zoons uit Hengelo en Nijverdal.

In afwachting van proces

De Willebrordse vader en zoon waren tijdens de moorden in november op vrije voeten in afwachting van hun proces dat eind die maand is gehouden. Arie kreeg 24 maanden cel. Zoon Dennis kreeg 10 maanden en daarbovenop nog 5 maanden voorwaardelijk. 

Daar had de rechtbank een specifieke reden voor. Toen Dennis na zijn arrestatie was vrijgelaten heeft hij zich 'niet van zijn beste kant laten zien', oordeelde de rechtbank. Dennis gebruikte drugs en daarom vindt de rechter dat hij zich moet laten begeleiden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.