nieuws

FC Twente ziet ondanks "fikse aderlating" kansen tegen Willem II

Het is nog onduidelijk wie morgenavond de vervanger van Rafik Zekhnini is bij FC Twente in de bekerwedstrijd tegen Willem II. Trainer Marino Pusic wilde zijn opstelling voor het duel in de kwartfinales dinsdag nog niet prijsgeven.
Zekhnini viel afgelopen vrijdag in het duel met Jong FC Utrecht uit met een hamstringblessure en is naar verwachting zo'n twee maanden uitgeschakeld. In die wedstrijd was Dylan George zijn vervanger, maar Pusic kan er ook voor kiezen een middenvelder op die plek te posteren.

"Fikse aderlating"

De blessure van Zekhnini is een flinke domper voor FC Twente, weet aanvoerder Wout Brama: "Ik vond dat hij de laatste wedstrijden echt in een goede vorm stak. En met zijn snelheid hebben we een gigantisch wapen. Ook al speel je slecht of zit je niet in de wedstrijd, dan kun je hem altijd heel goed gebruiken. Tegenstanders gaan zich op hem instellen, dus de middenvelders krijgen ook meer ruimte. Dat hij er voorlopig niet bij is, is een fikse aderlating."

Maximaal 30 minuten redelijk

Dat bleek ook tegen Jong FC Utrecht. FC Twente begon sterk, maar na het uitvallen van Zekhnini zakte de ploeg ver weg. Brama: "We spelen per wedstrijd maximaal dertig minuten redelijk, maar verder is het te onrustig. Ik ben al een hele tijd op zoek naar meer controle in een wedstrijd en dat lukt ons nog niet zo goed. Daar hebben alle ploegen in deze competitie wel een beetje last van en wij zijn geen uitzondering op die regel."
Met Willem II treffen de Tukkers een tegenstander, die - net als FC Twente zelf - vorig seizoen de halve finales van het bekertoernooi wist te bereiken. "Het is een eredivisieploeg die goed uit de winter is gekomen met een 2-0 zege op NAC Breda, dus het zal moeilijk zijn voor ons", denkt de captain. "Maar we zullen niet kansloos zijn. We hebben eerder in het bekertoernooi ook van FC Groningen gewonnen. We gaan onze huid duur verkopen."

Vijf duels zonder tegentreffer

FC Twente zelf kan ook prima cijfers overleggen: de laatste zes officiële wedstrijden werden allemaal gewonnen en in de laatste vijf duels incasseerde de ploeg van Marino Pusic niet één tegentreffer.
Alexander Laukart keert morgenavond terug in de wedstrijdselectie. De Duitse middenvelder stond enkele maanden aan de kant vanwege een kniekwetsuur. Ook verdediger Rafael Ramos is tegen Willem II weer inzetbaar. Oussama Assaidi, die vrijdag zijn rentree maakte na lang blessureleed, zit (uit voorzorg) niet op de bank tegen de Tilburgers.

Live op Radio Oost

Voor het bekerduel zijn ruim 19.000 kaarten verkocht. De wedstrijd is morgenavond vanaf 18.30 uur ook live te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.