nieuws

Grote zoekactie naar man (48) die uitbrak bij politiebureau in Gronau

De Nederlandse en Duitse politie zijn vanochtend een grote zoekactie begonnen naar een ontsnapte 48-jarige man. De voortvluchtige man uit Polen werd gisteren na een wilde achtervolging net over de Duitse grens aangehouden en op het bureau in Gronau vastgehouden. Daar wist hij vanochtend om 5.15 uur te ontsnappen.
Tientallen agenten zijn bij de grensovergang in Glanerbrug en Gronau op zoek naar de man. Een helikopter cirkelt boven het grensgebied en speurhonden zoeken in de buurt van de Gronausestraat naar de man.
De 48-jarige werd gisteren achtervolgd en opgepakt omdat hij een auto gestolen zou hebben. Bij een controle door de Duitse douane ging hij ervandoor. Tijdens de achtervolging botste de gestolen auto onder meer met een busje. In totaal werd 13.000 euro aan schade veroorzaakt bij de achtervolging.
Tegen de man liepen al twee arrestatiebevelen, waarvan één wegens een nog openstaande gevangenisstraf van 670 dagen. De celstraf had hij gekregen omdat hij zich onder meer schuldig had gemaakt aan fraude en diefstal. In de gestolen auto werd inbrekersgereedschap gevonden.

Signalement

De gezochte man is 1,82 meter lang, slank, heeft kort donker haar in een zijscheiding en een snor. Hij droeg bij zijn ontsnapping een donkere broek en een donker t-shirt van het merk Nike. Mensen die de man zien, worden verzocht direct contact op te nemen met de politie.
Het verkeer is in de omgeving op meer plaatsen tijdelijk stilgelegd.
Grote zoekactie naar de ontsnapte man
Grote zoekactie naar de ontsnapte man © News United / Dennis Bakker
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.